Започна ремонт на езерото над Станционната градина

Днес започнаха ремонтите дейности по езерото в парк „Йордан Капсамунов“ в Стара Загора. Срокът за изпълнението им е 15 работни дни. Ремонтът се наложи заради влошеното състояние на езерото, в което по традиция на Йордановден хвърлят кръста в града.

[ad id=“225664″]

Предвижда се монтаж на армиран холкер между дъното и стените, който ще спомага за стабилността им и ще възпрепятства отварянето на фуги между дъното и стената, съобщи Николай Стоев, ръководител на общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“. Дейностите включват още запълване на пукнатините по стените с хидроизолация и полагане на частична циментова замазка по дъното на местата, където към момента е разрушена.

[ad id=“263680″]

Ремонтът трябва да приключи до края на юни и езерото да бъде напълнено с вода от близкия канал. Изпълнител на ремонта е старозагорската фирма „Платеник“ ООД.

Общината призовава гражданите да пазят чистота в района и да не замърсяват водите на езерото. От звено ОКД уточниха, че хвърлената от абитуриенти пейка в шадравана на парк Пети октомври е нарушила на три места целостта на новоположената хидроизолация. Обектът все още е в гаранция и фирмата изпълнител ще я възстанови за своя сметка, но щетите, нанесени върху парковото обзавеждане и водните обекти, се заплащат от всички граждани.

Езерото се намира в парк „Йордан Капсамунов“, срещу парк Станционна градина.

 

Къде са били Капсамуновите гьолове в Стара Загора?


image0 (9K)