Заради осъствия от училище 156 семейства в Стара Загора няма да получат втория транш от целевото подпомагане

Заради осъствия от училище 156 семейства в Стара Загора няма да получат втория транш от целевото подпомагане. Ще връщат и първия, научи ЗАРАТА

Сто петдесет и шест семейства на първокласници и осмокласници в област Стара Загора няма да получат втората част от финансовата подкрепа по чл. 10а от Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД) – за учебната 2021/2022. Това съобщи за БТА Силвия Маринова, от пресцентъра на Aгенция за социално подпомагане.

Тя допълни, че причината е допуснати от учениците повече от 5 отсъствия без уважителни причини. За учебната 2020/2021 година са издадени заповеди за отпускане на еднократна помощ в област Стара Загора на 2 462 първокласници и 2 184 осмокласници.

Директорът на дирекция „Социално подпомагане“ в област Стара Загора Павлина Делчева каза пред БТА, че вече е започнало изплащането на втория транш от целевото финансиране. „Семействата на ученици, които имат пет или повече неизвинени отсъствия, няма да получат второто плащане на помощта и ще бъдат приканени да възстановят първата част от средствата в размер на 150 лева“, каза още директорът на дирекция „Социално подпомагане“.


image0 (9K)