Заседание на Комитета за наблюдение на оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. откриха в Стара Загора

Заседание на Комитета за наблюдение на оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. откриха в Стара Загора

Двадесет и първото заседание на Комитета за наблюдение на оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. откриха днес в Стара Загора. Начало на заседанието бе дадено от Десислава Георгиева, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на УО на ОПРР и ЕК.

„Първо искам да благодаря на домакините – Община Стара Загора, както и на техния представител днес Красимира Чахова. Благодарение на тяхното съдействие и прекрасната програма, показваща града в пълния му блясък, успяхме да усетим духа на Стара Загора. Намираме се в една ключова година от програмния период и нашите усилия са насочени към завършването на предходната, но и към новите възможности“, обърна се към присъстващите зам.-министърът.

Приветствие отправи и зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова. „Добре дошли в Стара Загора! От името на Общината и кмета Живко Тодоров искам да поздравя членовете на Комитета за наблюдение на ОПРР и гостите от „Регионално развитие“ на Европейската комисия за избора на нашия град за провеждане на тази така важна среща и реализацията на Годишното информационно събитие. Считам, че градът ни е добър пример за успешно изпълнение на проектите, финансирани по ОПРР в периода 2014 – 2020 г. Основен акцент в работата на Общината бе обновяването на образователната инфраструктура, изграждането на устойчив градски транспорт, възстановяването и надграждането на градската среда и зелена инфраструктура. Стара Загора е зелен град и ние искаме да го запазим такъв. Искам да благодаря за подкрепата и доброто сътрудничество на Управляващия орган на ОПРР и Европейската комисия, защото без вашата помощ Стара Загора нямаше да бъде толкова добър град за живеене, какъвто е днес“, заяви Красимира Чахова.

В официалното откриване с приветствени слова се включи и Агнес Монфре, началник на отдела за България, Унгария и Словения, който отговаря за изпълнението на Споразумението за партньорство, както и програмите, съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие, Кохезионния фонд и Фонда за справедлив преход на трите държави. Тя благодари на Община Стара Загора за топлото посрещане и сподели впечатления от обектите, посетени в предходните дни. „Бях много развълнувана и впечатлена от срещата с вашите ученици в прекрасните нови училища. Радвам се, че имахме възможност да си поговорим заедно на различни теми. Местата, които посетих, са вдъхновяващи и остават следа в съзнанието. Бъдещето на Стара Загора е обещаващо“, сподели с присъстващите тя. През изминалия ден, заедно с част от участниците в днешната среща, Агнес Монфре посети старозагорското СУ „Иван Вазов“.

На заседанието на КП на ОПРР 2014 – 2020 г. бе представена информация за подготовката на новия програмен период 2021 – 2027 г.

(СН)

Публикувано с изричното съгласие на https://starozagorskinovini.com/ .

(Visited 17 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)