Застраховат срещу агресия спешните медици

Застраховат срещу агресия спешните медици
Застраховат срещу агресия спешните медици

Снимка БГНЕС

Безплатна застраховка за агресия от пациенти ще получат всички спешни медици в София и областта. Това съобщиха от Българския лекарски съюз днес.

„Искаме да подсигурим добри условия за застраховане, които да ползват колегите, ако срещу тях има агресия“, обясни председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

„666 спешни медици ще се възползват от застраховката, която влиза в сила от днес и е до края на годината“, уточни шефът на Центъра за спешна медицинска помощ в столицата д-р Георги Гелев.

Още по темата

19 апр 2023 08:22

42

„Агресията е физическа и вербална. Особено изнервящо е вербалната агресия. Тези, които приемат сигналите, чуват какви ли не думи“, посочи д-р Гелев.

По думите му от началото на тази година само в Самоков заради агресия са напуснали две сестри, лекар и парамедик. „Всички, които са проявили агресия, са били в нетрезво състояние“, добави шефът на ЦСМП-София.

Д-р Иван Маджаров пък припомни, че над 55% от медиците у нас са подложени на агресия. „Ако някой агресира срещу лекари и сестри, ще бъде преследван от закона“, закани се председателят на БЛС. Според него често срещано е насилието във входа на приемно отделение.

https://www.dnes.bg/

(Visited 17 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)