Защо Китай налага ограничения в гейминг индустрията?

Инвеститорите се притесняват все повече от мерките на Пекин спрямо компаниите в най-различни сектори. Китайското управление наложи ограничения за времето, в което децата могат да играят видео игри – 1 час на ден през работните дни и 2 часа през уикендите. Но игрите могат да бъдат наркотик, колкото всяко едно нещо, което доставя удоволствие, въпрос на употреба e. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Милин Джалалиев, съосновател на ARC Academy.

Според него едно от основните притеснения на родителите е тенденцията игрите да са безплатни, но в тях да могат се правят покупки за по-добри условия, което примамва играчите. Милин Джалалиев е на мнение, че Китай налага този тип ограничения основно заради начина, по който функционира самата държава. Управляващите в Пекин използват подобни методи и при всеки един друг бранш. Истината обаче е, че не държавата трябва да се намесва, за да регулира по колко време децата играят видео игри, а по-скоро самите родители трябва да се намесят в процеса, каза още той. 

Още по темата

“Ти даваш в ръцете на детето супер мощен инструмент, който може да прави много неща. Има всякакви средства, чрез които могат да се регулират времето и действията на телефона или компютъра. Изискват се усилия и ограмотяване на самите родители, не само да наблюдават процеса, а да са въвлечени в него”, уточни гостът.

Джалалиев добави и че от Пекин са смекчили тона си по въпроса с видео игрите, след като са се намесили гейминг асоциациите.

Той коментира, че самата гейминг индустрия се радва на 10% ръст, защото пандемията и социалната изолация са привлекли играчи, които или никога не са били геймъри, или в миналото са играли, но отдавна вече не са активни на пазара.

Целия разговор може да видите във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

източник https://www.investor.bg/…………


image0 (9K)