Защо МВР излъга за сигнала на политолога Иво Мирчев до 112? Мутрите са открити…

Полицията установи ползвателите на луксозните автомобили с варненска регистрация, за чието паркиране на заведение за бързо хранене край Велико Търново възникна спор с популярния блогър Иво Мирчев.

[ad id=“225664″]

До момента органите на реда в Търново са взели обяснения от трима от тях и са им съставили предупредителни протоколи. Изясняването на случая продължава.

Според Мирчев, който подаде сигнала, предстои и проверка на начина, по който мъжете са придобили колите, както и проверка на доходите им.

Тенис легендата ни Мануела Малеева написа в своя профил във Фейсбук:

Аз все пак искам да попитам МВР „Велико Търново“ защо излъгаха, че Иво (Иво Мирчев) не се е обаждал на 112?! А иначе ето как протичат нещата до преди 45 мин…

„С мен се свърза ст. комисар Д. Машов, директор на областната дирекция във В. Търново. Лицата са установени. Основното лице „бизнесмен“ е бил заведен в РПУ В.Търново с част от хората, с които е бил. Обеща да направят пълна проверка на начина, по който са придобити автомобилите, доходите им и т.н. Ще следим развитието на случая.“

Официално от пресцентъра на МВР съобщиха твърде лаконично:

„Във връзка със сигнал, подаден след спор за паркиране в района на крайпътно заведение на околовръстен път на В. Търново са установени ползвателите на въпросните автомобили. До момента в РУ – В. Търново на трима от тях са снети обяснения и са им съставени предупредителни протоколи. Работата по изясняване на случая продължава.“

Все пак става ясно, че поне има подаден сигнал. Не пише: „След информация в медиите“…

[ad id=“263680″]

Сега да се готви шефът на ОДМВР-Велико Търново.

Припомняме, че докато си търси място на паркинг във Велико Търново, Мирчев е заплашен от мутри, само защото ги е помолил да си дръпнат лимузините, с които са заели 5 паркоместа. Без кой знае каква изненада, след сигнал до телефон 112, никой не идва да му помогне, а за оказалия се в „компанията“ на дебеловратите Мирчев остава само да импровизира и да се моли да разберат, че отдавна не сме в 90-те години и вече навсякъде снимат камери.

Тогава от пресцентъра на МВР обявиха, че са се обърнали към ОДМВР – Велико Търново. „От областната дирекция уточниха, че на тел. 112 и в дежурната част на областната дирекция не е получаван сигнал за подобно нарушение“, се казва в отговора на министерството.

Мирчев обаче предостави запис на разговора, от който се чува как съобщава за заплахите и му отговарят, че сигналът е предаден на полицията.

Източник: http://BNews.bg   Снимка: big5.bg


image0 (9K)