Защо не бива да мразите враговете си?

Дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо” е фраза, която е актуална от много години насам

Но защо това е така и с какво повече биха допринесли нашите приятели в живота ни? Понякога враговете ни подтикват да се надграждаме, да се изправим пред страховете си и да осъзнаем някои неща за себе си. Защо още трябва да харесваме неприятелите си, прочетете в следващите редове, споделени от Actualno.

image0 (9K)

По този начин съумяваме да се справяме с гнева

Да има винаги покрай нас хора, които не ни харесват и се опитват да ни направят мръсно, е доста изнервящо. Гневът обаче не е никак полезен за здравето ни. Когато обаче се ядосваме на човек, към когото не изпитваме никакви положителни чувства, е по-лесно да успеем да се научим как да управляваме този гняв и да се справяме с него.

Ставаме по-конкурентоспособни

Да има някой, който постоянно създава пречки на пътя ни и се стреми да ни надминава, е доста силна мотивация за това да надграждаме себе си и да станем по-силни. Но трябва да мислим трезво и да не преминаваме границите на нормалното, за да не се превърнем в тях. Придържайте се да гледате на тях само като на конкуренти, не предавайте принципите и моралните си ценности, за да сте по-добрите.

Тяхното отрицателно мнение може да ни помогне

Приятелите ни не винаги са склонни да споделят цялата истина и искреното си мнение с нас, за да не ни наранят или обидят. Враговете обаче никак не се притесняват от това, а в някои случаи коментарите им наистина може да са ни от полза да се вгледаме в себе си или действията си и да открием някои грешки, които в действителност правим.

Съумяваме да разграничаваме добротата

След като се сблъсквате с доста неприятели по пътя си и вече сте наясно как действат те и какви души носят, ще ви е много по-лесно при последващи запознанства да разграничавате искреността и добротата в хората. Освен това ще се научим, че приятелите ни са наистина ценни и значими и ще се постараем да им отделяме нужното внимание и уважение.

Може да са силни съюзници

Това да свикнеш и да приемеш неприятелите си всъщност може да има големи ползи за бъдещото ви развитие, особено ако се налага да правите бизнес с човек, който не ви е толкова приятен. Ще знаете как да подходите и как да поддържате отношенията без сериозни войни помежду си.

https://www.dunavmost.com/====… Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 35 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!