За тайните и откровенията

Всеки има своята любовна история в миналото. И именно подробностите от това минало интересуват настоящите партньори в една връзка. Миналото и предишният опит до голяма степен допринасят за формирането на възгледите по отношение на връзките. Любопитно е да знаем какво е преживял партньорът ни, с какво се с сблъсквал, как е реагирал, прегрешавал ли е, дали е прощавал прегрешения.

Не само любовното минало е от значение за една връзка. Житейският опит е част от мирогледа ни и ни прави това, което сме.

И тук идва въпросът кое да споделим с настоящия си партньор и кое да премълчим. Има ли неща, които е по-добре да не казваме? Определено да.

Вижте кои са нещата, които е добре да премълчите и онези, които трябва да споделите с партньора си.

Споделете здравословното си състояние

Не е нужно да криете в какво здравословно състояние сте. Ако сте откровени с партньора си и споделите за някакъв здравословен проблем, затруднение или състояние, неговата реакция и отзивчивост или липсата на такава ще ви покажат дали си струва да поддържате връзка с него или не.

Не споделяйте историята си с изневерите

Този въпрос е деликатен и вълнува абсолютно всеки. Ако сте изневерявали, това би могло да повлияе на отношението на партньора ви към вас. Ако той знае, че сте способни да изневерите, вероятно ще му е по-трудно да изгради доверие към вас. Има обаче едно голямо условие – причините за изневерите са много и разнообразни. Ако имате сериозна причина да сте изневерили, вероятно е по-добре да го споделите с партньора си. Преценете в зависимост от мотивите, които имате.

Споделете финансовото си състояние

Ако имате връзка с човек, на когото държите и с когото смятате да развивате отношенията си, споделете истинското си финансово състояние. Лъжите относно парите, криенето на задължения или пък на парично състояния са предпоставка за влошаване на отношенията заради провалено доверие между партньорите.

Споделете травматични случки от миналото

Моментите на болка са се случвали в миналото. Ще се случват и в бъдещето, за съжаление. Няма нищо лошо или срамно да споделите за травматичния си опит от миналото. Така ще развиете и усетите подкрепа от най-близкия си човек, който би могъл да ви помогне да ги превъзмогнете.

Споделете как е приключила предишната ви връзка

Този момент е деликатен и е от голямо значение как ще говорите за предишната си раздяла. Избягвайте да сте нападателни и язвителни по адрес на бившия си. Споделете информацията около раздялата ви максимално обективно без да довнасяте нотки на емоции, защото може да изпратите погрешни сигнали към настоящия си партньор.

Не споделяйте прекалено интимни моменти от миналото си

Интимните моменти са такива, защото се случват между двама души. Оставете ги в миналото и не ги пренасяйте в настоящата си връзка. Това може да има негативен ефект върху нея, защото партньорът ви може да реши, че не можете да пазите тайни и не умеете да преценявате кое е подходящо за споделяне и кое не.

 


image0 (9K)