Звезди се пременят като Дядо Коледа

Дядо Коледа е може би най-известният мъж на света, а появата му е трепетно очаквана от почти всички деца по света.

И в повечето семейства е неписано правило таткото или някой от дядовците да се премени в червения костюм на добрия старец с дълга брада. И не си мислете, че известните личности правят изключение. Дядо Коледа отдавна е любим образ за шеги, скечове и клиширан начин за поздрав за празника на родните звезди.

През годините редица представители на каймака на общественото ни са обличали червения костюм. И от всички най-оригинален си остава Фънки. Култовият музикант интерпретира по свой начин визията на Дядо Коледа. Преди години той се появи на сцена с червена коледна роба и огромни пантофи с лика на елена Рудолф. И разбира се с една от любимите си китари в ръце. Фънки може и да е далеч от образа на добрия старец, имайки предвид острия му език, но коледната роба определено му „тича“.

Пълната противоположност на Фънки, поне в музикално отношение – Азис, също не остава по-назад. Преди няколко години Кралят на фолка си публикува снимка с червения костюм, гушнал малко черно кученце. На Азис целта му обаче далеч не беше да поздравява феновете си за 25 декември, а да се изфука колко е отслабнал. Неслучайно, горната част на празничния му тоалет бе сериозно разгърнат, сякаш е добре почерпена студентка вееща гръд пред Тони Стораро.

И поп-рап-чалга звездата Криско се е пременял в костюм за Дядо Коледа. Само че не за да зарадва невръстната си дъщеричка, а за реклама. Преди 6 години, когато за Гери-Никол бяха чували само майка й и баща й, габровецът засне фотосесия с нея, с цел да даде „летящ старт“ на кариерата й. Криcкo ce бe прeoбрaзил в Дядo Кoлeдa c кeцoвe, кoйтo ceди нa кoжeн фoтьoйл, пуши пурa и пиe уиcки, a Гeри-Никoл – кaтo иcтинcкa Лoлитa в ceкcи кocтюм нa Cнeжaнкa. Съвсем логично, снимката възмути някои от по-интелигентните потребители на социалните мрежи, които я определиха за вулгарна. А и не е много умно децата да си мислят, че Дядо Коледа пуши, пие и е опасно близка със Снежанка.

С коледна премяна преди години се появи и вече покойният политик Жорж Ганчев. Той се превъплъти в добрия старец за реклама на голяма телекомуникационна компания. „Аз съм българският Дядо Коледа“, зовеше от малкия екран. Тогава Ганчев призна, че за първи път се прави на стареца от Лапландия и дори когато дъщерите му били малки, не се дегизирал, за да ги изненадва. Уви, Жорж ни напусна през лятото на 2019 година.

Иван Стоянов, Иво Сиромахов и Краси Радков

Хората, на които най-често им се налага да влизат в кожата на Дядо Коледа, са актьорите. Макар използването на този образ в различни предавания да е признак за на пълна сценарна безпомощност, почти не се минава година, в която Слави Трифонов да не пуска такива скечове. Така на иначе талантливия Краси Радков неведнъж му се е налагало да облича червения костюм и изкуствената бяла брада. Преди няколко зими шоуменът накара и китариста Иван Стоянов, който е доцент и преподавател, да се премени като Снежанка. Тогава най-добре с образа си пасваше Иво Сиромахов, който се появи в ефир като едно от джуджетата на Дядо Коледа.

hotarena.net

 


image0 (9K)