НАЙ-НОВИ:

Зетят на Тръмп получил големи заеми след срещи в Белия дом

Компанията на Джаред Къшнър, зет и съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, е получила заеми на обща стойност над половин милиард долара от две финансови организации след срещи на високопоставени техни представители в Белия дом, съобщи в. „Ню Йорк таймс“, цитиран от „Франс прес“ и „Асошиейтед прес“.

[ad id=“225664″]

Миналата година Джаред Къшнър се е срещал няколко пъти с Джошуа Харис, един от основателите на фонда „Аполо глобал мениджмънт“ и е разговарял с него за пост в Белия дом, който той не е получил, съобщава вестникът, цитира БТА. През ноември 2017 г. обаче фондът е разрешил отпускането на заем от 184 милиона долара на компанията на Къшнър.

Зетят на президента се е срещнал и с главния изпълнителен директор на банката „Ситигруп“ Майкъл Корбат. Малко след това компанията „Къшнър“ е получила заем от 325 милиона долара.

[ad id=“237001″]

Кристин Тайлър, говорителка на компанията, потвърди заемите, но отхвърли като неоснователни всякакви подозрения, че постът на Къшнър в Белия дом е повлиял на отношенията с финансовите институции. Статии като тази във в. „Ню Йорк таймс“ се опитват да очернят замесените компании и финансови институции, като намекват за връзки, които не съществуват, добави тя пред „Ройтерс“.

-->

[ad id=“238430″]

По-рано снощи беше съобщено, че банковата администрация на щата Ню Йорк е поискала от „Дойче банк“, „Сигначър банк“ и „Ню Йорк къмюнити банк“ информация за заемите, отпускани на компанията за недвижими имоти, собственост на семейството на Джаред Къшнър, припомня АФП.

  ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови