Златните сърца на „Златните момичета“

Днес от 11.30 часа „златните момичета“ от националния ансамбъл по художествена гимнастика, заедно с омбудсмана Мая Манолова, ще открият  в двора на православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ социална кухня „Не хаби – дари“, съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

Кампанията е подкрепена от БЧК и се организира с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит по инициатива на омбудсмана Мая Манолова и със съдействието на църковното настоятелство при храм „Св. Св. Кирил и Методий“ и е насочена към социално слаби хора, изпаднали в нужда или временно затруднение, така че в най-студените зимни дни да получат топъл обяд.

Инициативата ще се реализира в специално изградено за целта уютно пространство в двора на храма. Менюто ще бъде съобразено изцяло с постите на Българската Православна Църква и ще включва супа, хляб, кофичка кисело мляко или плод. Вкусно приготвената и питателна храна ще се осигурява всеки ден от Милен Цанов и Александър Ковачев, с продукти, дарени от големитърговски вериги, както и от Асоциацията на месопреработвателите в България, Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите и др.

Заедно с Мая Манолова и изящните гимнастички от националния ни ансамбъл, които освен златни медали, притежават и „златни“ сърца, в раздаването на първите порции супа ще се включи и министърът на земеделието храните и горите Румен Порожанов, чието ведомство е сред основните партньори на кампанията.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!