Знойна испанка с дебют като Китри в „Дон Кихот“ на старозагорска сцена

Само на 21 години, Клара Ферер ще сбъдне своята голяма мечта – да играе в любимата си роля от балетния свят. Това ще се случи на сцената на Старозагорската опера на 12 август.

Клара е родом от Барселона, професионалното и образование преминава през училище по балет в Матаро, Испания, обучавала се е в Кралския балет на Фландърс, Белгия, в Център на Танца на Каталуня. Завършва консерватория – Интитутът за театър на Барселона. През 2016 и 2017 г. е финалист в Национални балетни конкурси в Испания, печели призови места и стипения за обучение в Национална компания за танц, Мадрид. Танцува в кордебалета на Националния балет на Куба, стажува в балета на Операта в Грац, Австрия, работи в балетната трупа на Инсбрук.

„Дон Кихот“  отново на старозагорска сцена

От месец февруари 2020 г. Клара Ферер е в балетната трупа на Държавна опера-Стара Загора. На сцената сме я виждали като Фея Люляк в „Спящата красавица“, Повелителка на дриадите в „Дон Кихот“  и др. образи. Тя винаги е много характерна, много изразителна, особено лирична, изключително технична, много нежна, изящна, с красиви, миловидни черти, родена за Прима.

 

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!