Зов за помощ: Млада жена с тежка диагноз има нужда от спешно лечение

Млада жена от петричкото село Ключ се нужда от помощ след поставена тежка диагноза. Шансовете Таня Чопакова да бъде излекувана у нас не са големи, но семейството се надява, ако събера достатъчно средства, тя да може да замине на лечение в чужбина.

Преди няколко седмици 33-годишната жена почувствала неразположение и потърсила медицинска помощ. След направени изследвания била поставена и диагнозата –  остра миелоидна левкемия.

„Всичко стана за много кратък период от време – както си бяхме на море – прибрахме се – в края на месеца тя се почувства неразположена с някаква настинка и бяхме решили  да си вземе болничен, за да може да се излекува. Кръвните резултати показаха че има 45 хемоглобин, а минимума при човек е 115“, разказва съпругът й – отец Никола Чопаков.

„Слаба е, много е слаба – има инфекции в тялото, защото от болестта има странични реакции – от химеотерапията събира вода в дробовете. Не може сама да се храни, защото има абокати постоянно е със системи отвсякъде, на кислород е“, споделя сестрата й Ваня Богданова.

На Таня е назначена скъпоструваща терапия, която семейството не може да си позволи..  

„От хора, които са се лекували в Германия, разбрах, че минимумът за лекуване на тази лоша болест, е било 120 хиляди евро – само трансплантацията на костен мозък, а отделно са другите разходи – квартири и т.н.“, посочва съпругът пред Bulgaria ON AIR.

„Много добър човек, ако може би помогнала винаги – отзивчива, но за съжаление и с нея се случи както и с много други хора, болестта много бързо се развива – жалко!“, казва Вили Илиева, приятелка на Таня.

В България лекарите не дават голям процент за успешно лечение. Необходима е трансплантация в Германия или Турция.

„Призовавам всички, които са вярващи да се молят най-напред пред Бога за Таня и след това, ако имат възможност, да дарят“, апелира свещеникът.

Семейството се обръща към всички, които има възможност, да ги подкрепят в трудната ситуация.

Номер на дарителската сметка: BG97STSA93000028386558, титуляр на банкова сметка: Таня Пантева Чопакова
 

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)