Ивайло Мирчев: Остава неясно защо няколко партии решиха да свалят правителството

Ивайло Мирчев: Остава неясно защо няколко партии решиха да свалят правителството

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

image0 (9K)

Свалянето на правителството беше една операция, която в нашите очи изглеждаше абсолютно нелепо. Така и не можахме да разберем защо няколко партии решиха да свалят правителството. Това коментира пред БНТ депутатът Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

Няма никакъв отговор и защо беше свален Никола Минчев – демонстрация на ново мнозинство, обясни още Мирчев.

„Беше ясно от самото начало, че това е една сложна коалиция и ние никога не сме били оптимисти да изкара пълен мандат. Но беше ясно, че има редица предизвикателства пред страната и една от целите беше необходимостта ГЕРБ и БСП да бъдат държани далеч от властта. Това беше постигнато“, изтъква депутатът. „Оттук нататък не следва нищо добро за България“, добавя той. 

Още по темата

Мирчев в категоричен, че България може да съществува и без руски газ и в момента осигуряваме синьо гориво на по-евтини доставки.

„България наистина купува по-евтин газ – факт е. Поздравления за министър Василев, за министъра на енергетиката и експертите, които се справиха с тази задача. Беше изключително трудно, защото България не беше предвидила да купува втечнен газ, но се справихме с този проблем. Не трябва да имате съмнения, че става дума за интересите на България, а не за политически боричкания“, категоричен е Мирчев.

Сега едно служебно правителство – и това е реална опасност, може да ни постави в зависимост и това искаме да го предотвратим, допълни той.

Той коментира и решението на НС да приеме предложението на „Демократична България“ за предоставяне на мандат на Министерски съвет да приеме предложението на френското председателство за Северна Македония.

„Слушайки лидера на македонската опозиция имам усещането, че България е оказала невероятен натиск над Франция, защото три партии са заплашени да излязат от правителството и говорят за българизация на Македония. Ако България беше предала националния интерес, както в момента се опитват да го представят от определени партии, които бяха превърнали тази тема в електорална дъвка… очевидно натискът, който България е опитала да окаже на ЕС е свършил добра работа. Ако това беше лоша „сделка“ за нас, очевидно македонците нямаше да се тръшкат“, обясни Мирчев.

ЕС вече преследва интересите на България, а това е неудобно за част от партиите, смята депутатът от „Демократична България“.

„Тяснопартийният интерес на „Демократична България“ е да се явим на избори, но това не е в интерес на България. Проруските „проксита“ ще получат голяма подкрепа и най-вероятно напролет отново ще отидем на избори. Това не работи“, категоричен е Мирчев.

https://www.investor.bg/

(Visited 31 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!