Иванов: Не намерим ли формула за вота, властта ще отиде другаде

Иванов: Не намерим ли формула за вота, властта ще отиде другаде
Иванов: Не намерим ли формула за вота, властта ще отиде другаде

Снимка: БГНЕС

Успехът за следващите избори е да се намери онази формула на участие в тях, в която трябва да бъде излъчено силно демократично-реформаторско управление. В политиката няма вакуум и ако не можем да наложим такова управление, властта отива другаде.

Toва заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред журналисти преди заседанието на ДСБ, на което партията трябва да получи мандат за съставяне на коалиция с ПП за предсрочните парламентарни избори на 2 април, предаде БТА.

Още по темата

28 яну 2023 13:32

256

28 яну 2023 13:07

67

Той обясни, че партийните листи няма да бъдат определящи за съставяне на партийна коалиция, а определяща ще е политическата посока – излъчване на реформаторско управление с висока амбиция към Европа. И ние, и гражданите виждат какво става, когато властта се въргаля на улицата – страната все повече губи посока, изтъкна Христо Иванов.

Той вижда как моделът на обвързаности и зависимости спира България пред важните крачки за страната. Когато няма ясно управление, което да движи страната напред, затъваме и изпускаме важни и стратегически цели, посочи Иванов.

Той уточни, че не е присъствал на дебата за механизма за контрол над главния прокурор и заместниците му, когато пропаднало заседанието на парламента поради липса на кворум, защото е бил на среща, свързана с Еврозоната. ГЕРБ били тези, които провалили кворума по средата на дискусията. На кого му е важна съдебната реформа и на кого му е важно да я спре, се видяло точно в онзи момент, напомни Иванов.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)