НАЙ-НОВИ:

Ивет Горанова спечели квота за олимпийския турнир по карате

Ивет Горанова спечели квота за участие в Летните Олимпийски Игри в Токио, след като се класира първа на Квалификационния турнир по Карате в Париж, научи ЗАРАТА.

В категория до 55 кг. Горанова изигра 9 срещи при изключително голяма конкуренция от почти 60 претендентки от цял свят и много тежък жребий. В турнира спечели срещите от предварителния кръг срещу представители на Косово, Филипините, Бразилия, Испания и Люксембург, между които златни медалисти от световни първенства и се класира на финалите, където в схема всеки срещу всеки 3 от 4-те финалистки печелят квота за участие в Олимпиадата, като успява да се класира на първо място.

Ивет Горанова е златен медалист от Европейските Игри в Минск и бронзов медалист от световно и европейско първенство.

Карате като спорт, е включено за първи път в програмата на Летните Олимпийски Игри през 2020 година в Токио и е един от най-масовите спортове практикувани в над 100 държави по света.

За първи път българска състезателка печели и квота за участие в игрите. Всяка олимпийска категория е запълнена от само 10 участника, спечелени по ранглиста или квалификация.

Очакването е останалите четири участници в квалификационния турнир да се преборят за квота през следващите два дни. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon