Иво Христов: Предстои ни „Многострадална Геновева“ в три действия

Иво Христов: Предстои ни "Многострадална Геновева" в три действия

Снимка: БГНЕС

Излъченото като резултати от изборите беше напълно очаквано. Това ще бъде непредставителен парламент. Голяма част от гласоподавателите не участваха в този фарс, каза пред БНР социологът проф. Иво Христов.

И посочи, че никой не иска да е печеливш заради тежките задачи.

Още по темата

4 окт 2022 12:39

563

4 окт 2022 10:17

23

3 окт 2022 11:10

43

По думите му „предстои да видим „Многострадална Геновева“ в три действия – първи мандат, втори мандат и при третия – нищо незначеща малка политическа сила ще поеме тежкия кръст на спасяване на отечеството и всички ще се скрият зад широкия гръб на ген. Янев“.

Опитът за правителство ще бъде да се понасят имиджови щети, да се ползват благините на властта и това да стане с колкото е възможно по-малко негативи. „Има мощен натиск отвън – с оглед на това, че сме прифронтова територия, територията да бъде управлявана от редовен кабинет“, каза той.

Христов допълни, че случващото се с БСП е хроника на една предизвестена смърт:

„Там отдавна се е осъществил разводът между левите идеи и лявата партия. Всеки сложен системен проблем, тъй като няма интелектуален капацитет той да бъде разбран, се преформулира като лична вина на някого. Корнелия Нинова е само закономерен израз на това пропадане“, смята социологът.

Според него ИТН са свършили каквото трябва, за което са били създадени. „И ПП, за каквото бяха създадени, те го изпълниха“, оцени Христов.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)