Избирателната активност в САЩ – 10% по-висока от миналия вот

55 бяха избирателните секции в САЩ. Не е имало никакви проблеми, а изборите са преминали гладко, увери журналистът Христофор Караджов.

„Не е имало проблеми с отварянето на секциите. Бяхме в Ориндж Каунти, където избирателната активност беше малко по-висока от тази през ноември – с около 10-15%. На другите места също имаше по-висока избирателната активност. Поредицата от избори през 2021 г. не разубеди гласоподавателите да участват“, сподели той в ефира на „България сутрин“.

„Възраждане“ стана втора или трета сила в САЩ, в зависимост от избирателната секция. При нас са втора сила с 21,4%, „Продължаваме промяната“ са доминираща сила с 42,3%“, отбеляза Караджов.

Подадените заявления в Австрия за гласуване от нашите сънародници бяха едва 758. Изборният ден протече нормално и не са регистрирани нарушения.

„Имаше съвсем лек проблем при неправилно поставяне на картата в машината. Той беше бързо отстранен. Само с машина се гласуваше, имаше доста по-малко хора от последния път. Не е имало струпвания и опашки. В края на деня ми изпратиха бележка от секцията в Залцбург, че 269 души са гласували общо за всички партии“, каза за зрителите на Bulgaria ON AIR кореспондентът ни Гергана Нанкинска.

„Хората се надяват на по-добро бъдеще за България, на по-добро образование и здравна система. Надяват се политиците да спазват предизборните си обещания. Някои имат надежда, други казват, че я губят, защото вече са доста разочаровани“, каза още тя.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)