Извънредно!Плевнелиев свиква КСНС!

На основание чл.100, ал. 3, от Конституцията на Република България, държавният глава свиква на „Дондуков“ 2 заседание на на тема „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Да вземе участие в КСНС е поканен и новоизбраният за президент Румен Радев.
Заседанието ще се проведе, след като  Плевнелиев приключи консултациите с осемте парламентарни партии и преди следващата процедура при оставка на правителството – връчването на проучвателен мандат за съставяне на нов кабинет в рамките на този парламент.
Държавният глава трябва първо да даде мандата на двете най-големи партии – ГРЕБ и БСП, а за третия път има право сам да избере политическа сила.
Единствените, които досега декларираха, че биха го приели и опитали да съставят правителство, бяха от Патриотичния фронт, подкрепени от „Атака“, с която се обединиха за президентските избори.
ГЕРБ и БСП обаче категорично заявиха, че няма да подкрепят такъв кабинет, а без техните гласове това практически е невъзможно.
В същото време Плевнелиев многократно заяви, че се надява да се намери консенсус за това и да не се стига до съставяне на служебен кабинет, за да не се „превърне политическата криза в парламентарна“. Той ще се опита да убеди в това партиите по време на КСНС.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)