Иззеха 30 антични монети от жилище в Нови пазар

Иззеха 30 антични монети от жилище в Нови пазар

Снимка: БГНЕС

Полицаи иззеха 30 монети с вид на антични от жилището на 34-годишен мъж от Нови пазар, след като е установен да шофира след употреба на наркотични вещества, съобщиха от полицията в Шумен.

В хода на полицейска операция за установяване на водачи, които шофират след употреба на алкохол и наркотични вещества, екип на полицията в Нови пазар спрял за проверка снощи водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация. Зад волана бил местен 34-годишен жител.

След тест за шофиране след употреба на наркотични вещества е отчетена положителна на амфетамин и метамфетамин проба. Водачът не е дал кръвна проба за анализ.

При извършените допълнително процесуално-следствени действия в обитавано от него под наем жилище в града са намерени и иззети 30 монети, които имали вид на антични, и угарка от цигара, по негови данни, – марихуана.  

Образувани са досъдебно производства за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози и за държане на археологически обекти, които не са регистрирани по съответния ред.

https://www.dnes.bg/…..


image0 (9K)