Изобретиха апарат, пречистващ въздуха от коронавируси

Специалисти от малката френска компания „Москитофри“ създадоха миниатюрен апарат, способен да очиства въздуха от коронавируси на 93,5 процента. Това информира електронното издание на вестник „Паризиен“ (leparisien.fr). Уредът се носи на шията във формата на медальон.

Новият уред е преминал успешни изпитания в престижния институт „Пастьор“. Там е бил проведен опит, при който във въздуха на херметично затворено помещение било вкарано голямо количество коронавируси. Измервания – след 10-минутна работа на защитния уред, показали, че от въздуха са отстранени около 94 процента от коронавирусите. При експеримента не са използвани коронавируси от вида, който предизвиква COVID-19, но учените са уверени, че той ще бъде също толкова ефективен и срещу новия коронавирус.

image0 (9K)

„Вълшебният „медальон“ е официално одобрен от института „Пастьор“. При работа уредът изпуска вътре в корпуса си микроскопични искри. Учените твърдят, че това не представлява опасност за хората, с изключение на тези, които са крайно чувствителни към електромагнитните полете.

В момента компанията произвежда по 400 000 устройства на месец и е достигнала предела на своя капацитет. Значителна част от компонентите на уреда се произвеждат в Китай.

Апаратът струва 79 евро и може да работи с едно зареждане до 20 часа.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!