Илияна Йотова: България има нужда от силни личности

„Живеем в страшен свят. Днес България има нужда от силни личности, които могат да кажат „Не“, когато е нарушен националният ни интерес. А не, както казва Борисов: „Ще слушам началниците“, това каза Илияна Йотова по време на посещението си в Кюстендилска област.

Всички тези началници си имат свои интереси, тях не ги интересува България или ги интересува дотолкова да построят у нас мигрантски лагери, за да не тръгнат мигрантите към Европа. За това ни трябват силни личности, а в лицето на ген. Радев България и българите ще имаме не само президент, а и страж, воин, доблестен мъж, който знае как се брани Родина и чест. Тази Родина, в която се е клел. Той знае как да каза „Не“ в чужбина, когато това не е в наш интерес“.

Обиколката на кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова и Калоян Паргов, член на ИБ на БСП, който отговаря кюстендилска област започна от Дупница. На срещата Илияна Йотова разговаря с членове и симпатизанти на БСП. Домакини бяха Станислав Павлов – областен председател на БСП и депутатът от БСП Лява България от региона д-р Иван Ибришимов. На срещата беше представен ген. Иван Цеков – председател на инициативния комитет, формиран в Дупница, в подкрепа на кандидатите за президент и вицепрезидент ген. Румен Радев и Илияна Йотова.

Втората среща в областта беше в с. Джерман, на която Илияна Йотова бе посрещната с хляб и сол от местен танцов и певчески състав. Хората от селото подариха на Илияна Йотова хлопатар с пожалание още в нощта на изборите да извести началото на мандата на новия президент ген. Радев.

Илияна Йотова се обърна към хората от с. Джерман с думите: „Вие знаете, че аз бях през цялото време с вас в битката да опазите чистотата на селото и да не бъде изградено сметище на метри от къщите на хората. Внесох този проблем в ресорните комисии на Европейския парламент. Там ни разбраха, но тук, нашите управници не разбраха проблема. За това е време да ги сменим. Пред вас ние не просто даваме обещания, а директно ги изпълняваме и вие виждате това. Ще бъдем достатъчно силни, за да оправдаем вашето доверие, което не се съмнявам ще ни дадете.“

Според Калоян Паргов, БСП разширява електоралната си подкрепа и върви напред. „Това проличава и от жълтите атаки и от истеричното ровене за компромати. Пробивът на статуквото може да стане с нови и почтени лица, които да допринесат за това президентската институция да си върне репутацията на държавно и международно равнище. Повечето кандидати за президент са бивши министри на Бойко Борисов или настоящи партньори на Бойко Борисов. Не бива да допускаме хората да се примирят с маневрите на Борисов, които имитират държавническо поведение“ – заяви Паргов в Дупница.


image0 (9K)