Илия Лазаров: При смяна на администрацията, САЩ ще жертват част от Европа

Илия Лазаров: При смяна на администрацията, САЩ ще жертват част от Европа

Планираното посещение на руския президент Владимир Путин в Турция се отложи. Все още отекват посланията на руския президент в интервюто пред бившия журналист от Fox News Тъкър Карлсън.

„Имаше няколко важни неща в интервюто, които бяха важни от гледна точка на неговия начин на мислене. Той разсъждава като император на Русия самовержец, което видяхме от тезата му, че Украйна не е съществувала. Казвайки, че Украйна е създадена 1917 г. едва ли не е за него е основание, че може да си върне голяма част от нея. Нарушава основно право на нациите на самоопределение“, коментира международният анализатор Илия Лазаров в студиото на „Денят ON AIR“.

Според него интервюто е било без импровизации и под диктовката на екипа на Путин.

„Иначе нямаше да получи интервю или щяха да го прекъснат. Това са контролирани процеси, няма импровизации. То е насочено изцяло към пазара в САЩ, към републиканците – да даде едно рамо на Тръмп, който каза тотална глупост,  че ще насърчава Путин да прави каквото си иска“, каза гостът.

Във връзка с отмененото посещение на Путин в Турция експертът видя бягство от конкретен ангажимент.

Пред Bulgaria ON AIR той прогнозира, че нито Доналд Тръмп, нито Джо Байдън ще стигне до изборите за следващ президент на САЩ: „Имаме надбягване на двама възрастни хора, които са със сериозни съмнения за адекватност. А САЩ са една много млада, силна нация. Тези две фигури не представляват САЩ в никакъв случай. Тези двамата ще бъдат сменени с по-млади кандидати до изборите“.

Илия Лазаров е убеден, че ако Путин излезе победител – следваща след Украйна ще бъде Полша.

„Той смята, че при смяна на администрацията в САЩ, те ще пожертват част от Европа, включително и България. Дали ще се случи – по-скоро не. Той се надява на това развитие на международната обстановка“, каза международният анализатор.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)