Има страх от обединението ни с ДБ, смята Йордан Терзийски

Има страх от обединението ни с ДБ, смята Йордан Терзийски

Почти сигурно изглежда, че „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще се явят съвместно на предсрочните избори.

„Искаме да направим голямо обединение не само между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, но и с всяко сдружение и организация, които се борят за нещо. Тази формула може да даде реално решение на ситуацията. В 48-ото Народно събрание много ясно се разграничиха лагерите. Видя се, че коалицията на статуквото и хартията влезе в парламента, гласува си бюлетината и блокира законите по Плана за възстановяване, заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Йордан Терзийски в ефира на „Денят ON AIR“.

По думите му партията ще търси подкрепа не само от ДБ, но и от останалите формации с цел „противопоставяне на това, което ни се е предлагало до момента“.

Още по темата

1 фев 2023 20:45

19

„В това Народно събрание нямаше воля да се говори за политики. С всякакви процедурни трикове се отлагаше приемането на механизма за разследване на главния прокурор. ГЕРБ заявяваха, че са евроатлантици, но в края на Народното събрание отхвърлиха закони по Плана за възстановяване. Техният евроатлантизъм приключи“, припомни той.

Пред Bulgaria ON AIR Терзийски подчерта, че по-различното в следващия парламент ще е обединението. Той не изключи възможността, ако бъде намерен общ език, „Продължаваме промяната“ отново да работи с БСП.

Гостът отговори и на твърденията, че реденето на листите за предстоящите избори е предизвикало проблеми между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

„Много субекти са уплашени от обединението ни, ще се опитат да вкарат клин в него и да пускат опорки. Няма нищо такова. Целта ни е по-важна от личните амбиции на някого“, категоричен бе той.

Гледайте целия разговор във видеото

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)