Имението Neverland на Майкъл Джексън беше продадено само за 22 милиона долара

Имението „Невърленд“ на американския певец, автор на песни и продуцент Майкъл Джексън в щата Калифорния беше продадено на милиардера Рон Бъркъл, съобщи „Уолстрийт джърнъл“. Според изданието финалната цена на сделката е била на стойност 22 милиона долара.

Имотът беше обявен за продажба през 2015 г. на цена от 100 милиона долара от наследниците на певеца и компанията „Колъни кепитъл“. Оттогава цената му на няколко пъти беше понижавана. Миналата година тя беше 31 милиона долара.

Джексън купи имението в Лос Оливос, северно от Санта Барбара през 1987 г. за около 19,5 милиона долара и го нарече „Невърленд“. То е разположено върху площ от 11 квадратни километра и в него имаше тематичен парк, въртележка, железопътна линия и виенско колело.

Певецът почина през 2009 г. Впоследствие атракционите бяха премахнати, а името на имота беше променено. В момента там има около 20 постройки, включително къщи за гости, басейн, баскетболно игрище и киносалон за 50 зрители.

„Уолстрийт джърнъл“ припомня, че Бъркъл е бил делови съветник на Джексън. Представители на милиардера съобщиха на журналистите, че той смята придобиването на имота за изгодно вложение.

Майкъл Джексън е носител на 13 награди „Грами“. В света са продадени над 1 милиард копия от негови записи. По данни на сп. „Форбс“ Джексън е начело в списъка на знаменитостите, чието културно наследство продължава да носи доходи дори и след смъртта им.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

image0 (9K)