Инвестициите в устойчивост са ключови за конкурентоспособността

Инвестициите в устойчивост са ключови за конкурентоспособността

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

image0 (9K)

Инвестициите в устойчивост са изключително важни за конкурентоспособността на една компания. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Петя Манастирска, мениджър „Устойчиво развитие и качество“ в Девин ЕАД, в рубриката „Made in Green“ на предаването „В развитие“.

„Конкурентоспособността вече не се изразява само с финансовите резултати на компанията. Тепърва всяка компания ще се оценява по социалните и екологичните си политики, защото младото поколение расте с дискусии за зелената промяна и тя е нещо очаквано. Всеки млад човек иска да работи за компания, която има проекти, които се доближават до техните интереси, както и за компании, които имат положително въздействие върху природата. Това ще се превръща в основен фактор“, убедена е тя. 

Още по темата

За да бъдат постигнати социалните и екологични цели, които Европа си е поставила, възможно най-много бизнеси трябва да се включат, като се вземе предвид въглеродният отпечатък и на доставчиците на големите фирми, добави още Манастирска.

Тя подчерта, че Девин ЕАД  е първата компания за изворна и минерална вода в България, която е въглеродно неутрална, като наскоро получи сертификат и от Alliance for Water Stewardship. Въпреки това Манастирска е категорична, че компанията ще продължи да полага усилия за подобряване на околната среда и ще се опита да разпространи добрите практики и сред партньорите си.

Вижте целия коментар във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването вижте тук.

 

https://www.investor.bg/

(Visited 23 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!