„Индипендънт“: „Златен глобус“ ще спечели Мария Бакалова

Мария Бакалова ще спечели „Златен глобус“ за най-добра женска роля в категорията за комедиен филм или мюзикъл, прогнозира британският „Индипендънт“. Всички организации, които връчват награди, обичат интересните истории, а тази година „най-неустоимата“ е на българската актриса. Тя бързо се превърна в звезда с ролята си на дъщерята на казахстанския журналист Борат в „Борат 2“, а преди това бе „напълно непозната извън родната си България“.

Същия аргумент за Бакалова използваха и от специализираното за тв и кино издание „Индиуайър“, които предположиха, че българската актриса ще вземе „Глобус“ заради главозамайващата си история на успеха – ролята на Тутар тя получава почти веднага след като завършва обучението си по актьорско майсторство.

Бакалова се конкурира за наградата с Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър, Розамунд Пайк и Аня-Тейлър Джой.

„Индипендънт“ конструират материала си с предположения в категориите „ще спечели“, „трябва да спечели“ и „трябваше да бъде забелязан/а“. Българската актриса е поставена в категорията „ще спечели“, според Кларис Лори. В „трябва да спечели“ критичката посочва Розамунд Пайк за ролята й в черната сатира „I Care a Lot“.

Макар и да няма номинация, според Лори организаторите от Холивудската асоциация на чуждестранната преса трябвало да обърнат внимание на изпълнението на Филипа Су в мюзикъла „Хамилтън“.

„Играта на Бакалова е упражнение по сила на характера и решителността, особено когато говорим за срещата й с Руди Джулиани, достойна за новинарските заглавия“, обосновава предположението си Лори.

Наградата според изданието заслужава и „подценяваната“ Розамунд Пайк за „дяволската й роля“ в сатирата „I Care a Lot“

В останалите категории предположенията са следните: „Борат 2“ е „очевидният избор“ за отличието за най-добър комедиен филм, но според критичката филмът, който трябва да триумфира, е „Palm Springs“.

„Борат 2“ вече взе няколко награди от организации на критици, но същевременно трябва да се отбележи, че глобусите са „снобски“ към провокативните, предизвикателни и остроумни примери от жанра.

При мъжете в комедийна роля или мюзикъл „Индипендънт“ дава глобуса на Саша Барън Коен от „Борат 2“. Трябва да спечели Дев Пател за „Личната история на Дейвид Копърфийлд“ на Армандо Янучи, смята Лори. Според нея Барън Коен го очаква силна година – той ще вземе и наградата за най-добра поддържаща роля за „Делото срещу чикагската седморка“.

Голяма е вероятността организаторите да му дадат приз само за „Борат 2“, но може да решат да подчертаят и универсалността му като актьор, който се изявява еднакво добре в комедийни и в драматични роли.

Най-добър филм вероятно ще стане „Делото срещу Чикагската седморка“, смята Лори. Повечето експерти залагат на „Страната на номадите“ с Франсис Макдорманд – филм, който вече има няколко награди и се готви за „Оскар“ или поне номинация от Американската филмова академия. Продукцията на Клои Жао критичката поставя в графата „трябва да спечели“.

 

(Visited 6 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!