Интерпол в готовност да помогне на Великобритания след касапницата в Лондон

Генералният секретар на Интерпол Юрген Щок заяви, че организацията е готова да предостави на британските власти всякаква помощ свързана с терористичното нападение в Лондон. Щок заяви снощи в Туитър, че мисли за жертвите на атентата и съчувства на семействата им.

Генералният секретар на Интерпол изрази признателност „за бързите действия на тези, които реагираха първи и за смелостта, проявена от представители на обществеността“.

Лондонската полиция потвърди самоличността на убития от полицаите нападател. Атаката е дело на 28-годишния Усман Хан, живеещ в Стафордшър, съобщава Ройтерс. По данни на в. „Таймс“ през 2012 г. той е бил осъден за престъпление, свързано с ислямския тероризъм. Хан е бил освободен от затвора година преди нападението, след като приел да носи гривна, позволяваща да бъде проследен.

В интервю преди вечерното заседание на кризисния комитет „Кобра“ на британското правителство премиерът Борис Джонсън определи като грешка факта, че „опасни престъпници могат да излизат предсрочно от затвора“.

„Трябва да се откажем от този навик и да налагаме подходящите присъди на опасни престъпници, особено на терористи“, добави премиерът.

 


image0 (9K)