Исак Нютон и тайният код на числото 3

Исак Нютон е един от най-великите умове в световен мащаб. Нютон открива хоризонта, на който днес се базира модерната физика: трите закона за движение. Но това, което убягва на мнозина е силното влечение на физика към алхимията и неговата мистична натура.

Сред разработките му по философия, астрономия и математика е намерен превод на древен текст наречен „изумрудените скрижали“, известен още като „Изумрудените скрижали на Хермес“. Древният ръкопис буди любопитството на учени и изследователи в продължение на стотици години. Твърди се, че тази плоча е една от многото, в които се съдържат ценни информация за алхимията и тайните на Вселената.

3-4

image0 (9K)

Някои анализатори твърдят, че изумрудените скрижали съдържат цялото знание за Вселената. Древната мъдрост за видоизменение, тайните за Космоса и безсмъртието. Според изследователите, скрижалите са намерени във Великите египетски пирамиди преди хиляди години. Но една от фразите, написана на плочите, силно ги озадачава: „Три е великата мистерия, предоставена ни от великия“.

Възможно ли е числото три да е тайният код, който ни свързва с Вселената и космическото познание?

Мъдростта, чувството за съзидание и силата заедно произлизат от взаимната игра на числото три. Ако някой е способен да придобие това знание, то той ще се превърне в господар на живота, властелин над смъртта, прототип на свръхестествено същество, свръхчовек, който притежава неограничени способности.

%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8

Сред разработките по алхимия на Исак Нютон е открит неговия личен превод на изумрудените скрижали. Буквалният превод, на който учените се натъкват е подреден в 14 точки:

 1. Вярно е без лъжа, вярно и най-вярно:
 2. Това, което е долу, е също такова, като онова, което е горе. И това, което е горе, е също такова, като това, което е долу, за да се изпълнят чудесата на едно единствено нещо.
 3. И както всички неща са произлезли от едно, от една мисъл, така и всички неща са били породени от едно – от тази воля.
 4. Баща му е Слънцето, майка му е Луната. Вятър го е носил в утробата си. Отхранила го е земята.
 5. Баща на всяко съвършенство, на целия свят е той.
 6. Силата му е цяла, ако се обърне към земята.
 7. Ще разделиш – с радост и проникновение – земята от огъня и рядкото от гъстото.
 8. От земята се качва на небето и после слиза на земята и поема силата на горните и долните неща.
 9. Тъй ще имаш славата на целия свят.
 10. И затова всяка неяснота ще бяга от тебе.
 11. 
Това е силната сила на всяка сила, защото ще победи всяко рядко нещо, а във всяко твърдо ще проникне.
 12. Така бе създаден светът.
 13. Оттук ще произлязат великолепни чудеса, които така ще станат. И тъй, назоваха ме Хермес Трисмегист – и имам трите дяла на всемирната мъдрост.
 14. Това, което изрекох за онова със Слънцето, свърши.

инфо: novotopoznanie.com

(Visited 41 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!