Исторически музей „Искра“ започва работа

Уведомяваме жителите и гостите на Община Казанлък, че от 04.01.2021 г. /понеделник/ Исторически музей „Искра“ – Казанлък и обектите му отварят врати за посещение с работно време:

–         от 09:00 до 17:00 часа за тракийските гробници в района на гр. Шипка (Долината на тракийските владетели) и Казанлъшка гробница (Копие).

–         от 09:00 до 17.30 часа за Исторически музей „Искра“ – постоянна експозиция и Музей на розата.

Надяваме се, че и Вие като нас сте нетърпеливи да бъдете отново наши гости в прекрасния Казанлък! При спазване на всички противоепидемични мерки, на вниманието на публиката ще бъдат представени три прекрасни изложби, съобщават от музея:

Регионален исторически музей – Габрово гостува в Музей на розата с изложбата „Шевици и накити от облеклото на габровката XVIII – XIX век“. В нея са представени 47 културни ценности от фонд „Етнография“ – 18 сокайни шевици, 23 пафти, 4 гривни, колан,  пръстен. Посетителите със специален интерес към бродериите и везбарското изкуство ще могат да си закупят каталога „Габровски сокайни шевици”.
Във фоайето на Музея на розата може да бъде разгледана постерна изложба, посветена на 200 години от розотърговската дейност на казанлъшкия род Папазови. Тя представя историята на рода и приноса на фамилията за признанието на българското розово масло на световния пазар.
Национален археологически институт с музей при Българска академия на науките гостува на Исторически музей „Искра“ с изложбата „Огледалото на времето: Женската красота през вековете“. Тя може да бъде видяна в Мултимедийната зала на ИМ „Искра” – Казанлък, като в сегашния си вид в нея са включени 127 находки от фондовете на Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките и на ИМ „Искра” – Казанлък. Представени са и експонати, непознати на широката публика.
В очакване на по-добри дни през 2021 година и надежда, че скоро залите и обектите на Исторически музей „Искра“ – Казанлък ще са отново пълни с посетители, екипът на музея Ви пожелава весела и щастлива Нова година!

(Visited 11 times, 1 visits today)

image0 (9K)