ИТН били живи, поуките са взети

ИТН били живи, поуките са взети

Партията „Има такъв народ“ е жива и ще се яви на следващите избори.

„Поуките са взети, изводите са направени. Знаем, че за много от нещата, за които бяхме сочени с пръст, последните седмици показват, че сме били прави. Партията е жива и като нормална политическа сила, разбира се, че е готова да вземе участие в следващи избори“, заяви Ивайло Вълчев пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че хората все още имат нуждата в тази система да има някой, който не е роден и възпитан в нея и да следва нейните правила.

„Ние бяхме тези, които приеха машинния вот. Ние сме „за“ това да се гласува с машини, да се гласува по интернет, да се гласува от разстояние, да се направи всичко възможно човек да изрази политическата си воля, без да чака по опашки. За последните избори ние продължаваме да вярваме в машините, но няма как да вярваме след всичко, което се чу, в операторите на машините“, посочи Вълчев.

„Когато най-важната работа на един току-що конституиран парламент, който трепери заради това, че не знае колко дълго ще продължи да съществува, се превърне в това да приеме бързо нов кодекс, който ще осигури нови резултати – това винаги изглежда жалко. Не съм видял и не съм разбрал да има много притеснени хора от това, че се гласува с машини“, каза гостът.

Вълчев потвърди, че имат съмнения в машинния вот от 2 октомври, също така не вярва, че президентът може да спре чрез вето това, което парламентът вече е решил да направи.

„Ние може да сме идеалисти в политиката, но сме практични във вършенето на работа. Знаем, че няма да бъде лесно, знаем какво коства докосването до властта, знаем в какво бяхме обвинени“, отбеляза гостът.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)