И България започна да ваксинира македонци

Българската клиника „Komak Medical“ стартира днес с ваксинирането на македонски граждани с ваксините Pfizer. Ваксинацията се извършва в клиничния център на компанията, както и в мобилните центрове, разположени в буферните зони на граничните пунктове на българо-македонската граница.

Няма да се изисква PCR тест и няма да има ограничения относно това кой може да бъде ваксиниран. Сертификати ще се издават само на тези с български паспорт, но никой, който желае да бъде ваксиниран, няма да бъде върнат.

image0 (9K)image0 (9K)

Регистрациите за ваксинация могат да бъдат направени на следните телефонни номера – 0886800264 и 0882 516981. Те ​​могат да бъдат направени чрез обаждане или чрез съобщение Viber. Ако използвате Viber, трябва да предоставите следната информация – име, телефонен номер, български ПИН или социалноосигурителен номер, ако има такъв.

Според БГНЕС, д-р Врабевски е известен филантроп в България. Миналата година, на фона на пандемия от коронавирус, той помогна на РС Македония да закупи защитно облекло и маски. Д-р Врабевски финансира и ремонта на болница в град Струмица, а също така закупи линейка, пожарна кола и джип, които дари на Преспа.

(Visited 5 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!