НАЙ-НОВИ:

Йотова: Истанбулската конвенция вече не може да бъде ратифицирана

„Мисля, че БСП показа, че е една от най-демократичните партии. С насилие не може да приемеш документ срещу насилието. Истанбулската конвенция вече не може да бъде ратифицирана“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в студиото на „Панорама“ по БНТ по повод ратифицирането на спорната Истанбулска конвенция.

[ad id=“263680″]

По думите й да се смеси насилието срещу жените с джендър идеологията е неправилно. Според Йотова в конвенцията има няколко текстове, които съвсем спокойно може да не влязат в нашето законодателство. А документът не бива да минава през комисии, преди българският гражданин да е убеден в нея.

„Нека видим какво ще реши Конституционният съд“, посочи още вицепрезидентът.

Тя изрази мнение, че в спорове и дискусии могат да се раждат различни решения.„ Това е огромен бич срещу жените, децата и слабите хора, но изместихме целия дебат в една друга посока“, смята Йотова.
Вицепрезидентът коментира изминалата година за нея и президента Румен Радев.

„Ако човек е достатъчно съвестен в работата си, той е удовлетворен“, смята Йотова.

По думите й това била година на много труд. А относно отношенията с правителството тя посочи, че се опитва да види партньора особено по теми, които са важни за страната. „Тогава се търсят пресечните точки и консенсуса, това е важно“, смята тя.

Според Йотова думите на Радев за управлението на държавата е по-скоро загриженост. Но  изрази мнение, че  като че ли прокуратурата и съдът са заменили парламентаризма.

„Това не е добър показател за една парламентарна република“, смята тя.
По повод мнението, че именно тя е гарантът държавният глава да остане от БСП Йотова уточни: „Аз не мога да бъда гарант на никой, включително и на президента“.

„Мисля, че БСП показа, че е една от най-демократичните партии“, смята още вицепрезидентът.

  ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon