Казанлък празнува с над 10 000 гости

ЗАРАТА информира: В събота и неделя Казанлък празнува с над 10 000 гости.

ДЯДО КИПРИАН: „КОЛКО РАДОСТ, КРАСОТА, НАСТРОЕНИЕ, МИР И ЛЮБОВ ЦАРИ ДНЕС В КАЗАНЛЪК!

Повече от десет хиляди души от България и света празнуваха днес красотата на Розовата долина и нейните хора. Празнуваха надеждата, младостта, красотата, традициите на Казанлък и на България.

Казанлъчани показаха на своите гости живите си традиции, споделиха красивите си емоции и гостоприемно ги зарадваха с пищно шествие в центъра на града. Начало на Дефилето на Аромата и Красотата дадоха Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова и нейните подгласнички Тиара Братованова и Ивона Габарова и нежните малки Принцеси на розата от тяхната свита. Красавиците преминаха през централния булевард за радост на хилядите си почитатели.

Стотици деца се зарадваха на специалния сметанов сладолед със сладко от розов цвят и много ягоди – подарък от Община Казанлък за Деня на града, които майсторски приготви известният кулинар Ути Бъчваров, по покана на Общината. На зрелищното приготвяне на Хита на Лято 2021 – Казанлъшки сладолед на площад „Севтополис“ помощ на Ути оказаха ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм и СУ „Екзарх Антим I“ и ОУ „Никола Вапцаров“, ОУ „Мати Болгария“и Народно читалище „ЖАР 2002“.

Специално съдействие предостави Нейно превъзходителство Латифа Беназза, посланик на Алжир у нас и специален гост на 118-те Празници на розата в Казанлък.
Кметът на Казанлък и представители на нейния екип се срещнаха в Зала №6 с официалните гости на 118-те Празници на розата от чуждестранните делегации на побратимени градове. Тази година за Празник на розата в Казанлък гостуват делегации от Верия, Гърция, Община Кочани, Северна Македония и приятели на Града на розите от Ломжа, Полша.

Най-хубавите девойки на Казанлък измежду всички хубавици – абитуриентки направиха изненадваща разходха из големите квартали на града, в компанията на артистите на Общински театър „Любомир Кабакчиев“. Те размениха красота, грация, смях и поздрави, за да повдигнат празничния дух на казанлъчани след тежката 2020 година. В навечерието на кулминационната неделя в Празник на розата 2021, красавиците приветстваха участниците в шоуто на Памбос на площад „Севтополшс“. А те танцуваха и всички се забавляваха в латино ритмите.

Още едно емоционално преживяване на фона на спечелената Купа на Аматьорската футболна лига от Футболен клуб „Розова долина“, която за първи път принадлежи на Казанлък! Честито!

Незабравим Празник на розата за 118-ти път, Казанлък!

На 4 юни 53-та Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова бе коронясана и получи жезъла на властта тази вечер на площад „Севтополис“ в Казанлък. Тя влезе във владението си и помаха на казанлъчани и техните гости от своя трон. Царица Роза 2020 Мария Петрова честити новата корона за Александра Хаджихристова и поздрави казанлъчани за празника: „За мен бе чест да бъда Царица Роза 2020, въпреки трудните времена на пандемия. Истинско царуване, изпълнено с много положителни емоции! Успех!“, пожела тя.


image0 (9K)