Казанлъшко бие рекордите по брой на непълнолетни майки

53 са непълнолетните майки в Община Казанлък и Павел баня, родили първото си дете преди да навършат 18 години. Всички те получават надбавки.

[ad id=“225664″]

Две от тях вече имат имат и второ дете. Всички те получават добавки за деца, както и социално майчинство – по 100 лева месечно до навършването на една година на детето. След този период непълнолетните майки остават на социални помощи и детски добавки.

По неофициална информация, по показател „непълнолетни майки“, общините Казанлък и Павел баня изпреварват община Стара Загора, съобщава Дарик. 40 лева е месечната добавка за едно дете, която държавата плаща на всички майки, имащи право на тях, отговарящи на съответните критерии.

[ad id=“236993″]

Ако децата са две, добавката става 90 лева, а за повече от две – 135 лева. От началото на тази година нови 900 майки от двете общини са придобили право на месечни добавки за деца, заради промяна в социалното законадателство.

До настоящия момент право на детски имаха майки с деца, чиито месечен доход на член от семейството не надхвърляше 400 лева.

[ad id=“236999″]

От началото на годината този диапазон е увеличен и се подпомагат с детски добавки семейства с месечен доход на член от семейството до 500 лева. Попадащите в тази група получават детски добавки в размер на 80% от пълния размер.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.