Каква елха да изберете за Коледа – изкуствена или естествена?

Каква елха да изберете за Коледа - изкуствена или естествена?

Снимка: Istock

Коледа наближава и няма как да не се запитате каква коледна украса да изберете тази година. Коледното дърво е главният герой в декорацията за Коледа. То има най-специалното място в дома за този светъл празник. Около коледното дърво се поставят и подаръците, така че няма как да минете без него.

Как обаче да изберете какво да бъде коледното дърво – изкуствено или естествено? Има положителни страни и в двата избора. Ето някои от тях, за да направите своя избор по-лесно.

Защо да изберете естествено коледно дърво?

Традиция

Преди да съществуват изкуствените елхи и борчета, естествените дръвчета са заемали централната роля в този празник. Няма как да отречете, че по-хубаво от естественото не съществува. Истинската коледна елха носи енергия, оживява дома, прави Коледата по-вълшебна.

Изборът на коледно дърво е забавен семеен момент

Един от плюсовете на естествената коледна елха е това, че можете да превърнете избора в забавна семейна традиция. Всички заедно да отидете сред многото дръвчета и да изберете едно, което всички да харесат. Това е любим момент за много семейства, особено с малки деца, за които това е и нещо като игра.

Фантастичен мирис

Мирисът на естественото коледно дърво е несравним. Той пренася коледния дух буквално в дома ви. Какво по-хубаво от това домът ви да ухае на борова гора. Миризмата на естествените дръвчета повдига още повече коледния дух.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Източник: https://www.dnes.bg/……………….


image0 (9K)