Какви са най-често допусканите грешки при периодичното гладуване?

Периодичното гладуване е популярна тенденция за здраве и фитнес в наши дни

Много хора следват концепцията, но нередовното време на хранене и хранителните навици често причиняват повече вреда, отколкото полза, пише Actualno.com.

Периодичното гладуване, ако не се извършва правилно, може да повлияе неблагоприятно на тялото. Тази практика включва пълно или частично въздържане от ядене за определен период от време през деня. Ето някои от често срещаните грешки, които хората правят, докато опитват периодично гладуване:

1. Спазване на нискокалорична диета:

Консумирането на малко калории на ден може да има странични ефекти. Ако не приемате достатъчно калории в прозореца си за хранене, може да не отслабнете. Всъщност вместо това може да има наддаване на тегло, тъй като по-малкото ядене най-вече ви кара да ядете повече от необходимия брой калории в следващия ви прозорец на хранене. Това е така, защото сте гладни и тялото също съхранява храна, за да го предпази, и след това се опитва да запази допълнителни калории като мазнини вместо чисти мускули.

2. Използвайки го като извинение да ядете нездравословна храна:

Ако възприемате гладуването като начин да консумирате допълнителни калории и да ядете повече нездравословна храна, това ще анулира ползите за здравето от практиката.

3. Избор на грешен план:

Има различни видове планове за периодично гладуване. Трябва да изберете този, който лесно можете да следвате. Само защото някой, когото познавате, следва конкретен план, не означава, че вие ​​също трябва да го приемете. Това увеличава шансовете ви да се откажете от рутината. Преценете ежедневието си и след това вземете правилното решение.

4. Пиене на по-малко вода:

В началото на гладуването, докато тялото ви използва гликоген (форма на захар, присъстваща в тялото), вие всъщност ще освобождавате вода в кръвта си. Но след като вашите запаси от гликоген са напълно използвани, тялото ви няма да има тези въглехидрати и вода, от които да зависи, така че допълнителната хидратация придобива по-голямо значение.

5. По-малък прием на протеини:

Протеинът е изключително важен за мускулната маса, силата и дори е полезен за здравето на костите. Така че консумацията на протеини във вашия хранителен прозорец трябва да е достатъчна, защото ви държи сити, докато гладувате, като по този начин регулирате приема на калории.

https://www.dunavmost.com/====


image0 (9K)