Какво всъщност искат жените?

Най-добрият анализ и съответно извод за вечната тема какво всъщност искат жените. Публикуван бе във фейсбук страницата: „Избрани вицове за маса“, но не прилича нито на виц, нито пък трябва да се разправя само на маса, така че го взехме назаем и за нашите читатели

Веднъж крал Артур бил победен от друг крал, който го затворил в тъмница. По-късно го съжалил и му обещал да го освободи от затвора, ако отговори на един много сложен въпрос. На Артур е бил даден срок от една година, за да намери отговор. Ако не успее да отговори, ще бъде затворен до живот. Въпросът бил : „Какво всъщност искат жените?“

Крал Артур разпитал цялата женска половина от своето кралство, в продължение на година и не получил подходящ отговор. Накрая му казали, че стара вещица – магьосница може да му даде отговор, но цената й е много висока. Кралят нямал избор, отишъл при нея и я попитал какво ще иска срещу отговор на въпроса. Тя пожелала да се омъжи за неговия най-добър рицар Гауейн. Магьосницата била много страшна, стара, противна и с един зъб.
Артур отговорил, че не може да накара, своя приятел да направи това и по-добре да умре в тъмницата. Гауейн обаче се съгласил. Според него животът на неговия крал е по-важен за кралството и той ще се ожени за старата противна магьосница. След това вещицата отговорила на въпроса на Артур.
Тя казала че жените, ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКО, ИСКАТ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ СЪС СВОЯ ЖИВОТ!

След като животът на краля бил спасен, всички се радвали много и дошло време за сватбата.
На тържеството рицарят Гауейн бил истински джентълмен, докато старата магьосница се държала отвратително, хранила се с ръце и показала пълна липса на обноски.
Когато настъпила първата брачна нощ, Гауейн със свито сърце влязъл в спалнята. Пред него, в леглото лежала най-красивата жена, която бил виждал. Той удивено попитал какво се е случило. Магьосницата отговорила, че от благодарност за доброто отношение към нея, когато тя е била противна и страшна, е съгласна половината време да бъде млада красавица, а другата половина – стара вещица. След това му предложила да избере каква да бъде през деня и каква през нощта. Гауейн се замислил. Какво иска – да го виждат през деня с красавица, а да прекарва нощите със стара и грозна вещица, или….. И накрая казал на съпругата си, че й дава избор: нека тя сама да реши. След като чула неговия отговор, тя му съобщила, че за награда, тя през цялото време ще бъде красавица, защото той я уважава и Й ДАВА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА СЪС СВОЯ ЖИВОТ !.
Каква е поуката от тази дълга история?
*****
Поуката е – няма значение дали вашата съпруга е красива или страшно грозна, умна или глупава.
Във всички случаи тя е магьосница!


image0 (9K)