Какво означават цветовете на гъбите за миене?

Гъбите за миене се продават в различен цвят, но защо е така, рядко се замисляме

Макар че използваме гъби всеки ден, защото миенето на съдовете е всекидневно задължение във всеки дом. И въпреки че вече съществуват много уреди в помощ на домакинята, гъбата за чиниите се остава най-старият и верен неин помощник.

image0 (9K)

Цветът на гъбите не е случаен. Има тънкости и не е зле те да се знаят при избора на гъба.

Яркият цвят на гъбите в пакета не е просто маркетингов трик, както най-често мислим, когато разглеждаме оцветяването на гъбите. Всъщност зад цвета е скрита характеристиката на гъбата, пише Actualno.com.

Тук е нужно да се поясни. Оцветяването на меката част на гъбата е точно трик на маркетолозите, но абразивната част се оцветява според други критерии. Той е избран според степента на твърдост на покритието. Материалът се нарича scotch – brite от търговската марка, която се нарича American Scotch – Brite. Направен е от твърди влакна, които са залепени върху меката част. Скоч брит лентата обикновено се предлага в 3 цвята по следните причини:

Зелен

Ако гъбата има зелена абразивна част, тя е предвидена за най-тежките замърсявания. Трябва да се знае обаче, че такъв материал е способен да надраска някои покрития. Затова използването на зелена абразивна гъба при незалепващи тигани, витражи и елайлирани повърхности не се препоръчва, за да се запази изправността на съда.

Червен

С червено се обозначава средната твърдост на абразивната част. Препоръчва се за лесно отстраняване на упорити замърсявания и остатъци от твърда храна по съда, а покритието му не се наранява и надрасква.

Жълт

В жълто са абразивните части за повърхности, които изискват фино почистване. Такова са стъклените повърхности и чашите. Този материал работи фино върху повърхността, може да се използва интензивно, защото няма да развали покритието.

Затова когато домакинята закупува гъба, тя трябва да провери непременно цвета на абразивната страна, в зависимост от това за каква цел предвижда да използва гъбата, а не заради хващащата окото багра на меката част.

При закупуване на пакет гъби е добре да се отделят според цвета на абразивната част, за да се използват правилно по предназначение.

Това са малки и незначителни на пръв поглед подробности, но те са от съществено значение за запазване на целостта на съдовете, особено тези със златни орнаменти или красиво изрисувани декоративни елементи, които могат да бъдат изтрити напълно при търкане с гъбата или цветовете да избледнеят и да загубят чара си. Знанието на малките подробности позволява гъбата да бъде използвана ефективно и безопасно за съдовете.

https://www.dunavmost.com/====… https://kupi-sega.bg Бъди оригинален! Интересни подаръци за скъпи хора! КУПИ СЕГА! https://kupi-sega.bg/

(Visited 177 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!