Как да забавим стареенето?

Стареенето започва по  сигнал на мозъка. Важно е да се поддържа психологически възрастта.

[ad id=“225664″]

Всеки  от нас знае, че така наречената паспортна възраст няма нищо общо с биологичната. При жените това е най-добре проследено. Вероятно сте забелязали, че някои жени на 30 изглеждат на 50, а някои 60-годишни могат да се конкурират с атрактивни момичета на възраст 25 години. Но защо се случва това?

Изследователите твърдят, че ключовата роля  за дълголетието играе генетиката, а не чрез поддържането на младостта. Това е мозъкът, който определя скоростта на нашето стареене.

[ad id=“263680″]

Социално-психологическа възраст

Има концепция за психологическата възраст на човека. Тя е тази, която определя външния вид и поведението и напълно зависи от процесите на мозъка. В началото на XIX век мъжа или жената на 35-40 години са се считали за стари хора. Поради изобилието от информация и повече заетост, човечеството като цяло започна да живее по-дълго, което означава, че е време да признаем промените във възрастовата класификация.

Има нови възрастови граници: днес младостта продължава от 25 до 44 години. Така че на 40 жените все още са момичета, а не втори клас, тъй като много харесват да се шегуват. Освен това, от 44 до 60 години, съвременният човек живее на средна възраст, от 60 до 75 години, а при възрастните хора на възраст 75-90 години. Тези, които са на възраст над 90 години, се наричат ​​дълголетници.

[ad id=“236993″]

И все пак, не всеки е в състояние да поддържа младостта на тялото и лицето на  40 години, и още повече, че на  50 и 60 г. остава младо тялото и душата , а на зряла възраст основно се предотвратява нашата психология  и отношението към живота. От тях зависи и външната красота. Основната хипотеза в изследването, на която са изразходвани милиарди долари, казва: скоростта на стареенето зависи от мозъка.

Това лесно се доказва. В началото на живота мозъкът ни е много зает със знанието за света, за себе си, за знанията и различните изводи. Следователно, целият организъм е включен в тези процеси и работи в рамките на възможностите. Но веднага щом светът стане неуместен, веднага щом престанете да познавате, разширявате компетентността си, учите, тогава старостта започва веднага. Мозъкът и тялото ви вече не работят активно. Между другото, от тук има различни болести като болестта на Алцхаймер.

[ad id=“237001″]

Психическото стареене е важно във времето. Има три основни показателя за него.

МАРКЕРИ НА ПСИХОЛОГИЧЕН СТАРТ

Отношение към времето

Щом почувствате, че всички най-добри събития в живота ви вече са били и изтекли, тогава сте започнали да остарявате. Психологически старецът живее със спомени, млади с планове. Песимизмът, чувството за безнадеждност, липсата на планове, безкрайното смилане на спомените – всичко това са показатели за психологическа старост и катализатори на биологичните. В Америка след 60 години навлизат в институции, ходят на различни курсове. Всичко ново допринася на мозъка  оптимистично  настроение. Това означава – младост.

Психологическата старост е пряко свързана със самосъжалението: „На 50 години не мога да направя това, което направих преди  20 години. Няма да си позволя да се занимавам с коне или да не скачам с парашут. “ С възрастта, разбира се, поставяме все повече и повече ограничения, които са свързани с физическите данни и отговорности.

[ad id=“236999″]

Но с всеки период на живота се откриват нови възможности. Ако е трудно да се направи нещо физически, можете да започнете да развивате повече творчески способности.

Учете нови езици, ходете на туризъм, посетете нови държави, организирайте различни събития. И много 20-годишни няма да могат да се конкурират с вас. Не се ограничавайте, търсете нови възможности.

Емоционална стабилност

Съвременната наука и хилядолетната мъдрост доказват, че благодарните и щастливите хора живеят по-дълго и изглеждат по-красиви. Стабилната психика е гаранция за младостта. Един човек, който знае как безопасно да се адаптира към промените, трудностите, да не приема всичко прекалено на сериозно  ще се чувства винаги по-млад.

При веселите хора гънките на лицето се формират по различен начин, имат по-малко стари бръчки и са по-привлекателни външно.

[ad id=“238430″]

Когато  виждате доброто и имате чувство за хумор, благодарите всеки ден за живота, който живеете – това е сигурна предпоставка за  психологическа младост. Това се дължи на редица хормонални и неврохимични процеси, които се появяват в мозъка.

Това е вашето психологическо състояние, което определя скоростта на биологичното стареене.
Превод:zarata.info


image0 (9K)