Как да имате сигурна връзка с несигурен партньор?

В любовта всеки е бил нараняван. По-чувствителните и склонни към самообвинение хора започват да изпитват несигурност, ако са били във връзки, които са ги карали да се чувстват зле. Ако партньорът ви не е искал да общува открито с вас, карал ви е да се чувствате неоценени, недостатъчно обичани и приети, избягвал е сериозните теми и най-лошото – вменявал е цялата вина на вас, нормално е да развиете несигурност.

5 вида несигурност, които мъжете изпитват

image0 (9K)

Ако имате партньор, който изпитва несигурност във връзката си с вас, това може да се окаже огромен проблем за бъдещото развитие на отношенията ви. Предизвикателство е както за вас, така и за него и за самата връзка. И тъй като борбата с несигурността е двустранен процес, в който участвате като двойка, важно е да знаете как да действате, за да създадете усещане за безопасна среда помежду ви.

Как да имате сигурна и здрава връзка с партньор, който е несигурен?

1. Дайте приоритет на нуждите на двойката пред индивидуалните нужди.

Двата вида нужди в една връзка се делят основно на индивидуални и общи. Трудно е да се каже кои трябва да са с приоритет, защото всичко зависи от индивидуалните ви особености като личности, а и от общата вибрация на връзката ви.

5 ранни признака, че партньорът ви е прилепчив

Но ако досега сте поставяли собствените си нужди пред тези на партньора или общите във връзката ви, променете това, за да създадете усещане за сигурност и заедност.

2. Полагайте усилия, които вие самите очаквате да получите в замяна.

Това е моментът, в който не е зле да си дадете сметка колко и какво давате от себе си във връзката. Ако получавате повече, отколкото самите вие давате, това може да е накарало партньора ви да се чувства несигурен във вас. Опитайте се да бъдете честни и равнопоставени в компромисите и раздаването, за да създадете условия на безопасност и хармония.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

https://www.dnes.bg/

(Visited 22 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!