Как да надебелеем здравословно

film_da_nadebelee6_zdravoslovnoВ свят, в който гравитацията на Земята е нарушена, всички хора с тегло под 120 кг отлитат в небето.

Тежащият само 60 кг Константин не може да напусне малкия панелен апартамент, в който живее с баща си Атанас. Оставен на милостта на колебанията в домашния гравитационен нормализатор, младежът прекарва дните си, наблюдавайки света навън през прозореца.

Светът около кекавия тип е шантав, но той самият, със своята нормалност, изглежда още по-шантаво и от обстановката. Изведнъж монотонното ежедневие във филма е прекъснато от нещо естествено за възрастта на хърбавия мъж. Любовта променя всичко.

[ad id=“255238″]

На дневен ред е здравословното надебеляване, защото в блока на смахнатото семейство – баща и син, се е нанесла пухкава стюардеса…

Нейното присъствие играе ключова роля в последващото развитие на сюжета.

[ad id=“225664″]

Това е историята във филма „Как да надебелеем здравословно“, който е режисьорски дебют на Кеворк Асланян, завършил „Филмов и телевизионен монтаж“ в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов” и режисура в Лондонската филмова академия. Той е добре известен с работата си по монтажа по някои от най-известните нови български филми – „Дзифт“ (2008), “Стъпки в пясъка” (2009), “Подслон” (2010).

Киноманите и всички, които обичат късомеражното кино, вече могат да гледат краткия филм „Как да надебелеем здравословно“, с участието на Ованес Торосян.

След над година живот и близо 50 фестивала зад гърба си, филмът получава своята онлайн премиера в един от най-големите канали в света – Nowness.

Пожелаваме ви приятни минути с „Как да надебелеем здравословно“. И: „Не мигайте пред българското кино!“


image0 (9K)