Как да осигурим безопасността на детето покрай водата на плажа?

Удавянето е най-често срещано при деца на възраст от 1 до 4 години

Само няколко минути без надзор могат да се окажат фатални, за да се удави малко дете. Ето защо е животоспасяващо и наложително да знаете някои основни правила за безопасност. Най-често се случва, когато любопитните мъници намерят пътя си до плувен басейн или друг водоизточник, като вана, без родителите им да знаят, съобщава mama24.bg.

Едва ли има дете, което да може да излезе от водата без хиляди уговорки от страна на родителите си. Но знайте, че е препоръчително престоят във водата да не бъде повече от 10 минути. Освен това не позволявайте да влиза във водата рано сутрин, тъй като водата е все още твърде студена, както и да влиза във водата след хранене. Веднага след излизането го подсушете детето и намажете със слънцезащитен крем.

Статистиката е тревожна, но има много стъпки, които можете да предприемете, за да държите детето си в безопасност. Ето някои от тях:

– Никога не го оставяйте само във или близо до вода. Това звучи очевидно, но липсата на надзор е една от основните причини децата да се удавят.

– Следете го внимателно, когато се намира близо до всеки източник на вода, независимо дали е плувен басейн, вана, спа център, езерце или плитък басейн.

– Никога не го оставяйте на грижите на друг младеж.

– Осигурете наблюдение с докосване. Нека сте на една ръка разстояние.

– Определете „наблюдател“, ако ви няма за кратко. Назначете един възрастен, който внимателно да наблюдава децата във или около водата през цялото време. Той никога не трябва да се разсейва от телефони, общуване, домакинска работа или алкохол. Това е от съществено значение, дори ако присъстват спасители.

– Запишете детето си на уроци по плуване. В зависимост от неговото ниво на развитие, то може да започне да се учи да плува още на 1 година. Проверете за клас, в който се преподава основна водна компетентност, включително как да влиза и излиза от басейна, да се обръща и плува.

– Поставете бариери. Ако имате басейн, оградете го с изолираща ограда, така че да няма достъп до него без ваша намеса.

– Не оставяйте малчугана сам в банята. Удавяне може да се случи дори и с леко нагълтване с вода.

– Носете спасителни жилетки на плажа. Малките деца трябва да носят такива всеки път, когато са във или близо до вода.

https://www.dunavmost.com/====… Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 22 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!