Как да разпознаем инфаркта месец по-рано?

Сърдечният удар е причина за по-голямата част от смъртните случаи по света

[ad id=“225664″]

Знаете ли каква е  причината за преждевременната смърт в съвременния свят – това е сърдечният удар.

Напрегнатият начин на живот, навика да ядем нездравословни храни и хроничната липса на сън имат голям принос за развитието на болестта, която всяка година става все по-опасна.

Ето  някои от симптомите, които предупреждават, че инфарктът идва.

1. Умора

При  стеснени артерии, сърцето ви започва да получава много по-малко кръв, отколкото преди. Това усложнява работата на кръвоносната система. Първите признаци на тези проблеми  са непрестанната сънливост и чувство на абсолютно изтощение.

2. Накъсано дишане

Ако сърцето ви не получава достатъчно кръв, това означава, че белите дробове не са в състояние да получат нужния кислород. Тези две системи са силно зависими от една от друга и човек не може да функционира правилно, ако някоя от тях не работи правилно. Ако имате проблеми с дишането по-добре се консултирайте с лекар.

[ad id=“263680″]

3. Слабост

Ако се чувствате слаби, това означава, че през артериите преминава твърде малко кръв. Мускулите ви не получават нужното количество кислород и хранителни вещества. Така че, ако често без видима причина чувствате слабост, то само по себе си е доста тревожен сигнал за проблеми със сърдечно-съдовата система.

4. Замаяност и студена пот

Липсата на приток на кръв към мозъка е много опасна за живота. Ако смятате, че вашето тяло е покрито с лепкава студена пот и смятате, че често сте замяни, тогава не можете да си позволите да пренебрегнете тези симптоми.

5. Напрежение в гърдите

Ако имате симптоми на прекомерен натиск или дискомфорт в гърдите, това е лошо. Тези симптоми могат в крайна сметка да започнат да се появяват по-често и ако ги игнорирате лесно можете да станете жертва на инфаркта.

6. „Замръзналият“ синдром

Ако периодично напълно от нищото се появяват симптоми на грип, то може да бъде признак за предстоящ инфаркт. Много хора заявиха, че няколко дни преди да ги сполети сърдечният удар са имали необясними студени „атаки“, сякаш замръзвали.

Съвет:

Ако  сте имали някои от тези симптоми незабавно потърсете лекарска помощ. Най-добрият начин за предотвратяване на инфаркт е да идентифицирате симптомите в ранен етап и да започнете превантивно лечение.


image0 (9K)