Как да се сдобрите след скандал?

Конфликтите и споровете са неизбежни във всяка връзка, дори в най-хармоничната. Понякога могат да прераснат в скандал, в който да си кажете неща, за които после ще съжалявате. Гневът не е добър съветник, но има моменти, в които напрежението се натрупва и хората изпускат нервите си.
Важно е да се опитвате всячески да не допускате напрежението да ескалира до такива висоти, но все пак когато това се случи е също толкова важно да знаете как да се измъкнете.

Има някои мъдри и много добри начини да се сдобрите след скандал, конфликт, спор или каквато и да е негативна ситуация в отношенията и връзката.

Не настоявайте да сте прави

Ако в споровете имате навика да настоявате, че сте прави и всеки накланя везните към себе си, без да се вслушва в другия, това поведение не е градивно. Ако подхождате така, това ще задълбочи конфликтите между вас, вместо да ги оправи. Когато видите, че отново става твърде напечено, просто спрете, пребройте до 10 и обмислете ситуацията, аргументите на партньора ви.

Много е важно и двамата партньори да знаят кога е време да спрат да се инатят и да настояват, че са задължително прави. Това поведение се превръща в токсично за връзката и помрачава хармонията в нея.

Не водете война помежду си

Това, за което трябва да се биете е щастието във връзката ви, а не да се биете един срещу друг. Когато наближи скандал, спомнете си това. Всичките ви усилия трябва да са насочени към това да се стремите заедно да се борите с живота, обстоятелствата, пречките, проблемите, които пречат на щастието ви, а не вие самите да създавате поводи за конфликт.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)