НАЙ-НОВИ:

Калфин за жестоката трагедия с Виктория: Случаят е критичен за държавата

„Ако всичко се забави, окаже се, че има политически мотив, ще бъде много трудно да се обясни, че има свобода на медиите у нас“, обясни бившият социален министър и бивш министър на външните работи.

[ad id=“225664″]

Случаят със зверски убитата журналистка от Русе Виктория Маринова разтърси страната. Той е много критичен за държавата, заяви в ефира на бТВ бившият социален министър и бивш министър на външните работи Ивайло Калфин.

„Ако всичко се забави, окаже се, че има политически мотив, ще бъде много трудно да се обясни, че има свобода на медиите у нас“, обясни той.

Относно факта, че до мястото на убийството има психиатрия, той заяви, че има повече психично болни извън лечебните заведения, отколкото в тях.

„Колкото повече се бави разследването, толкова повече версии ще се появят“, смята Калфин.

Бившият социален министър коментира и темата за максималния осигурителен праг, който скача на 3000 лева. Решението не се понрави на бизнеса, като от Асоциацията на българските работодатели заявиха, че искат спешна среща с премиера Бойко Борисов.

„Според мен работодателите нямат право да протестират, защото това ще мине на Тристранен съвет. Това не е драма, това е нормално общуването. Вдигането е правилно и то трябва да бъде още по-голямо. Това намалява тежестта на хората“, смята Калфин.

[ad id=“263680″]

Според него това са осигурителни плащания, които са вноски в собствената сметка. По думите му така ще се намали и разполагаемият доход, като решението е справедливо.

„Ще се увеличи тежестта и на работодателите, и на работещите. Но не така, че да повлияе негативно на пазара“, посочи бившият социален министър.

Калфин коменира и темата с протестиращите майки на деца с увреждания.„Ня ма как да има закон, който да удовлетвори една група хора. Проблемът е принципен, не е спаведлива системата за хора с увреждания. Колкото и пари да дадете, утре ще бъдат пак малко“, смята той.

Калфин припомни, че и при предишното правителство е имало протест.

Бившият социален министър изрази и мнение относно тавана на пенсиите, който трябваше да отпадне догодина.

„Имаше хора, които си отлагаха пенсиите с година. Това да се промени системата два месеца преди следващата година, е много лош знак. Вдигането на 1200 лева е хубаво за старите пенсии. Това, което е лошо, е включването на новите към тавана“, обясни Калфин.

По думите му пенсионната система трябва да бъде еднаква за всички.

[ad id=“236993″]

„Вдигането на 1200 лева е хубаво за старите пенсии. Това, което е лошо, е включването на новите към тавана“, смята той. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon