Кандидат за кмет на ПП-ДБ ще бъде настоящият общински съветник от „Демократична България“ Димитър Чорбаджиев

Кандидат за кмет на ПП-ДБ ще бъде настоящият общински съветник от „Демократична България“ Димитър Чорбаджиев, съобщиха за ЗАРАТА

Областният координатор на „Продължаваме Промяната“ Армин Саркисян, на ДСБ Димитър Чорбаджиев и на „Да, България“ Магдалена Овчарова внесоха в Общинската избирателна комисия документите за регистрацията на кандидата за кмет, кандидатите за общински съветници и кметове на кметства на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Кандидат за кмет на коалицията ще бъде настоящият общински съветник от „Демократична България“ Димитър Чорбаджиев. Той е и водач на листата. „Аз съм упорит човек, който работи и не се отказва. Не съм си спестил критиките към управлението на града и в тези четири години, не съм спрял да отправям предложения, които смятам, че са полезни за града. Моята лична кауза е Стара Загора. В последните години градът се сравнява повече със Сливен и Ямбол, вместо с Пловдив и Бургас, както би трябвало да бъде“, коментира при представянето си пред медиите Димитър Чорбаджиев.

Коалицията ще участва в изборите за общински съветници с пълна листа от 51 кандидати. „Това е едно широко обединение на експерти, хора с визия и качества, които ще помогнат Стара Загора да се превърне в един модерен, чист и проспериращ град. Ще се борим за мнозинство в Общинския съвет, за да ни даде то възможност да реализираме идеите, които имаме“, коментира областният координатор на „Продължаваме Промяната“ Армин Саркисян.

Основните приоритети на коалицията са насочени към стриктно спазване на заложеното в приетия общ устройствен план, категорично и ясно планиране на ремонтите на инфраструктурата и тяхното качество, повишаване на сигурността с увеличаване на видеонаблюдението, поставяне на камери за скорост на възловите кръстовища, подобряване на чистотата, изграждане на въглеродно неутрална индустриална зона и други.

„Сред нещата, за които ще работим по отношение на децата е те да получат качествена храна още в най-ранна детска възраст, както и възможност за спорт. Всички знаем какъв проблем в момента са съоръженията за спорт в учебните заведения, а двете направления, в които най-много се работи извън България са именно тези – изграждане на здравословни навици в най-ранна детска възраст и двигателна активност“, допълни вторият в листата на коалицията Бончо Григоров. Той допълни, че бъдещите общински съветници на коалицията са си поставили за цел и подобряване на материалната база в общинските здравни заведения.


image0 (9K)