Карамбол на пл. „Орлов мост“: Протестиращи се обиждат на комунисти и наркомани, гонят Мая Манолова от стачката

Малко преди 5:00 часа сутринта напрежението на площад „Орлов Мост“ ескалира. Първо се появиха протестиращи, които започнаха да скандират „БСП“. Те обясниха, че техният протест е бил много по-многоброен от този на „Орлов мост“. След това се наложи да се намесва полицията, тъй като двама души се появиха от страната на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и да призовават протестиращите да си ходят. Протестиращи започнаха да ги изблъскват, но полицаите своевременно реагираха. Двамата, които искат да остане правителството, бяха заклеймени като „наркомани“.

В 5:00 часа нови протестиращи скочиха срещу присъствието на Мая Манолова и стартираха нецензурни лозунги срещу БКП. Тя се опита да обясни, че отишла като гражданин. Политологът Евгений Дайнов опита джентълментски да я защити, но на площада бяха категорични, че тя е част от политическата система на прехода и няма място сред тях. Протестиращите бяха категорични, че сред тях има хора, които не харесват. Те бяха категорични, че Мая Манолова се опитва да трупа рейтинг за проекта си „Изправи се.БГ“ на техен гръб.

Това бе 31-и ден от протестите. Проливният дъжд, който се изсипа над столицата, не уплаши стачкуващите, които останаха с дъждобрани и чадъри. В крайна сметка искането е на оставките на кабинета и на главния прокурор Иван Гешев. Те бяха категорични, че няма да спазят молбата на столичния кмет Йорданка Фандъкова и да махнат блокадите от пл. „Орлов мост“.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg


image0 (9K)