Карлос Антонио Сантамария: Хлапето е само на 12 и вече студент!

Карлос е само на 12 години и започва да следва биомедицинска физика

[ad id=“225664″]

В понеделник, с любимата си плюшена играчка в ръка, 12-годишният Карлос Антонио Сантамария ще започне курсовете си по биомедицинска физика в Националния автономен университет на Мексико, ставайки най-младият му студент, предаде „Франс прес“.

„Главната ми цел е да доставя нужните базисни елементи, за да може лекари и биолози да решат биологични проблеми“, каза Карлос на пресконференция в университета, цитира Дарик.

„Ако успеем въз основа на клетъчни органели да създадем клетка, която сама се поддържа, ще е възможно да се лекуват всички болести“, допълни малкият талант.

Според учени от университета Карлос е с високи когнитивни способности.

[ad id=“263680″]

На 12-годишния студент обаче не му допада да го смятат за гений. Той признава, че изпитва „жажда за знания“, но майка му е загрижена най-вече синът ? да изяде закуската си.

Тя изобразява пума – талисманът на футболния отбор на университета. Макар да не е фен на футбола, момчето подкрепя университетския футболен отбор. То харесва игрите от типа „Конструктор“ и видео игрите.

[ad id=“236993″]

Когато не е залегнал над учебниците, Карлос чете класическа литература. „Наскоро прочетох „Дон Кихот“ и „Сто години самота“, разкри той.


image0 (9K)