Каролев: Не вярвам сделката между „Инерком“ и ЧЕЗ да бъде приключена

Не знам дали сделката за ЧЕЗ е корупционна, но има няколко факта около тази сделка, които се твърдят, но са непълно неверни. Единият е, че ако Гинка Върбакова купи активите на ЧЕЗ, токът ще поскъпне. Това няма как да стане, ако ще Доналд Тръмп да купи ЧЕЗ. Цената на тока се определя и регулира от КЕВР, а не от Гинка, Владко или Генчо. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ финансистът Владимир Каролев.

[ad id=“225664″]

„Не се притеснявам кой ще е следващият собственик на активите на ЧЕЗ, а защо те напускат българския пазар. Съгласен съм, че Гинка Върбакова няма финансовите ресурси да закупи ЧЕЗ. Още от 2016 година се знае, че ЧЕЗ искат да напуснат българския пазар. Те се оплакват, че от 2014 година тече някаква проверка за отнемане на лиценза им и тази проверка още не е приключила“, коментира експертът.

[ad id=“237001″]

„Четири години българската държава, по-скоро регулаторът, не може да се произнесе дали да бъде отнет лиценза на ЧЕЗ. Моето професионално мнение е, че сделката между „Инерком“ и ЧЕЗ няма да бъде приключена. Според мен държавата не трябва да се намесва. Това го казаха финансовият министър Владислав Горанов и Делян Добрев“, обяви Каролев.


image0 (9K)